Športové lyžovanie vo februári

30.01.2021 20:04

Tento mesiac náš klub LO HST Polomka Bučník zorganizoval štvoro pretekov. V druhom víkendovom týždni to bolo 3. a 4. kolo Slovenského pohára masters v slalome. Preteky sme zorganizovali v spolupráci s OZ Plesnivec. Na pretekoch sa zúčastnilo cca 45 pretekárov z celého Slovenska. Najstarší pretekár Otto Krajniak má už 94 rokov. Naším pretekárom sa darilo a obsadili vo svojich kategóriách pekné miesta. V ženskej kategórii open vyhrala Julianka Piliarova, v kategórii B 9 Jozef Horský vyhral a v kategórii open muži Marek Svetlák skončil druhý. Na druhý deň v B 9  Jozef Horský skončil tentoraz druhý, Patrik Hrablay v open bol taktiež druhý a Marek Svetlák tretí.

      Okrem týchto pretekov sa naše deti zúčastnili aj 6. kola Slovenského pohára predžiakov v Zuberci Janovky. Najviac sa darilo Kristínke  Tabernausovej, ktorá v silnej a početnej konkurencii obsadil pekné 16. miesto s minimálnou stratou na tie najlepšie pretekárky. Veľmi pekný výsledok v silnej konkurencii dosiahla aj Timea Petrovičová a Matúš Šuchaň.

      V tretí víkendový týždeň čakala na náš klub a lyžiarske stredisko najťažšia skúška v zabezpečení 3. a 4. kola Lesy Ski Cup, nakoľko na oba dni sa prihlásilo cez 250 pretekárov skoro z celého Slovenska, hlavne deti. Po obidva dni bolo super počasie a výborne pripravená pretekárska trať. Z našich pretekárov sa najlepšie darilo Kristínke Tabernausovej, ktorá na domácej pôde vyhrala svoju silne obsadenú kategóriu. Taktiež sa darilo Timei Petrovičovej, Matúšovi Šuchaňovi a ďalším naším pretekárom. V starších kategóriách to boli Julianka a Petra Pilarová,  medzi mužmi Patrik Hrablay a Samuel Maruškin. Aj z tohto miesta by sme sa chceli poďakovať všetkým sponzorom, naším organizátorom a hlavne lyžiarskemu stredisku pri Obci Polomka, ktoré nám vytvorilo vynikajúce podmienky na zvládnutie tak náročných pretekov.