Privítali sme vzácnu návštevu

30.01.2021 20:09

Obecný úrad poctila svojou návštevou 4. augusta 2020 naša občianka Marianka Jagerčíková. Mnohí z vás ju poznajú z predchádzajúcich rokov. Keďže Marianka už dlhšiu dobu žije vo Francúzku, nemáme príležitosť ju bežne stretnúť v uliciach Polomky. Práve preto sme boli radi, že si našla čas počas krátkeho pobytu doma v Polomke a prišla sa s nami porozprávať. Napriek tomu, že dlhodobo žije, pracuje, trénuje a preteká vo svete, nezabudla na rodnú Polomku a hrdo ju reprezentuje na všetkých pretekoch, ktorých sa zúčastňuje. Venuje sa vskutku zaujímavému a náročnému športu – skialpinizmu, ktorý vyžaduje nielen vytrvalosť, silu svalov ale aj silu osobnosti. A o tom nás Marianka presvedčila pri osobnom stretnutí a rozhovore. Zdôraznila, že základ jej budúceho športového smerovania jej dali okolité kopce Horehronia, Tatier a k láske ku skalám pričuchla aj vďaka otcovi, vášnivému jaskyniarovi. Jej terajší život vo Francúzku je naplnení prácou horskej turistickej sprievodkyne, tréningami a pretekmi svetovej úrovne. Aby sme nezabudli pripomenúť, Marianka je Vicemajsterka sveta z 2019 v šprinte v skialpinizme, víťazka etapy svetového pohára v šprinte v  Madonne di Campiglio. V tejto sezóne druhá a tretia vo svetovom pohári v šprinte. Počas svojho krátkeho pobytu na Slovensku už stihla absolvovať 1. augusta Tatranská šelma vertikál, kde sa umiestnila na prvom mieste.

Počas nášho rozhovoru sme prebrali množstvo tém. Od samotného športu po súkromný život, porovnanie prostredí a kvality života u nás a vo Francúzku, spomenulo sa detstvo, ale zaujímala nás aj súčasnosť a plány do budúcnosti.

Sme právom hrdí, že z našej Polomky pochádza táto úspešná žena v športom svete na svetovej úrovni, avšak srdcom Horehronka Marianka Jagerčíková. Do ďalšej športovej kariéry jej želáme veľa úspechov, veľa zdravia, chuti a síl a samozrejme aj spokojnosť v osobnom živote.

D.Ď